KLM wint Gouden EMMA 2009

11 09 2009

Team_KLM

Wat een eer
De jury van de EMMA’s op 8e E-mail marketing conferentie heeft de KLM BlueBiz case, van e-mail contacten naar waardevolle relaties beloond met een ….. GOUDEN EMMA!!!

Afgelopen jaar heb ik samen met Annemieke Bossen en Rachel Luisini van KLM B2B en Hans Meijer van CloseContact keihard gewerkt aan de upgrade van de BlueBiz life cyle. Een dergelijke beloning is een bewijs dat we blijkbaar de juiste keuzes hebben genomen. Top teamwerk! Wat een eer om deze award binnen een jaar na de opstart van mijn bureau in ontvangst te mogen nemen. Yipee!

Robuust
Juryvoorzitter Marc Borgers, tevens voorzitter van de E-mail Marketing Associatie Nederland (EMMA-nl) noemt de Gouden case robuust: ‘Degelijk, maar ook creatief. Er is sprake van een goede segmentatie en zowel de probleem- als de doelstellingen zijn zeer helder vooraf geformuleerd. Het programma is doordacht en de keuze voor het e-mailkanaal in de communicatiestrategie is een goede. De juiste momenten om klanten te bereiken met relevante content zijn vastgesteld en worden goed benut. Ook de functionaliteit in de e-mailings is erg goed.’

De andere winnaars van de EMMA’s 2009

EMMA_winnaars

De wereld van Bol.com
Bol.com won een zilveren EMMA met zijn e-mailgedreven virtuele rondleidingen in ‘De wereld van Bol.com’. De jury roemt de creativiteit die is ingezet om nieuwe, bestaande, actieve en niet-actieve klanten Bol.com beter te laten kennen: ‘Personalisatie is goed ingezet, wat resulteert in de hoge respons en klanttevredenheid. Bol.com handhaaft met deze case het hoge niveau (gouden EMMA in 2007, red.) van de inzet van het kanaal e-mailmarketing in haar communicatiemix. Eigenlijk is de case nog niet helemaal af, omdat de campagne nog volop draaide toen deze werd ingediend.’

Bol.com heeft deze zilveren case, waarvoor binnenkort uitgebreid aandacht in Twinkle, gemaakt in samenwerking met Born05.

Realtime dynamic imaging
Bij de bronzen case van de Koninklijke Landmacht is de jury met name te spreken over de toepassing van realtime dynamic imaging: het personaliseren van teksten in afbeeldingen, terwijl de mails er kwalitatief goed uit blijven zien. Een voorbeeld vindt u hier. Behalve dit innovatieve element viel ook de relatief hoge klikrepons (10 procent bij onbekende ofwel ‘koude’ adressen) in de smaak bij de jury. De case is gemaakt samen met de bureaus OMG/Mailmedia en Maximum.

EMMA-jury
De jury van de E-mail Marketing Awards beoordeelde de ingezonden campagnes op effectiviteit, creativiteit, functionaliteit, innovatie, middeleninzet, databaseopbouw, de inzet van commerciële testen en op e-mail als onderdeel van de totale communicatie. Behalve juryvoorzitter Marc Borgers maakten Beer Flik (Dynamic Zone), Peter Joziasse (AVRO), Michel Schaeffer (bol.com) en Paul Petermeijer (BBP) deel uit van de EMMA-jury, die vorig jaar geen enkele case met goud bekoonde.


Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: